Basseng for de rike, bli-kjent fest og sponsa cocktails

Med nyfarget og nyklippet hår, et balansert alkoholinntak gjennom hele helgen, grilling, sosiale sammenkomster, ekstrem varme og altfor lite søvn - kan man trygt si at helgen har vært vellykket og bankkortet har fått kjørt seg. 

På fredag grillet jeg med svigers (som bor ute på landet, utenfor Paris) og drakk litt for mye rosévin og altfor lite vann. Sent ble det også, da vi ble sittende på terrassen til langt over midnatt og pratet om fransk politikk, fremtidsplanene til Julien og meg (siden vi skal flytte om et par måneder), investeringene vi ønsker å gjøre, foodtour-businessen vi ønsker å starte, boka jeg skriver - ja, alle disse prosjektene våre som er delvis satt i gang, delvis holdt på vent.

Lørdag fikk verdens deiligste start, da frisøren vår (eller, svigers sin, som jeg også har "adoptert"), kom hjem til oss for å klippe håret til Julien, og klippe mine splitte tupper og farge det solbleika, stygge håret mitt. I tillegg tok hun med frokost til oss. Croissants og pain au chocolat til hele familien. Herlig! 

Og hvordan gjør man en allerede fantastisk lørdag enda bedre? Grilling i hagen, fotografering i hagen - og et par glass til med rosévin (i hagen).


 

Utover ettermiddagen kjørte vi tilbake til byen med et tett program i vente. Jeg hadde nemlig lovet eierne av en bar i Paris at jeg skulle komme innom og smake noen cocktails, fotografere dem og reklamere for baren på Instagram (på fransk, selvsagt). Selfølgelig takker jeg ikke nei til gratis drinker - spesielt ikke når det er en kul kunstbar i et av "hipster"-nabolagene som tilbyr dem. Jeg elsker kunst, jeg elsker cocktails, jeg elsker hipster-kultur (noe man enten elsker å hate, hater å elske eller føler absolutt ingen skam over at man elsker å elske) og jeg elsker å fotografere, og dermed ble en allerede dritbra lørdag enda noen hakk bedre. 

Så snart bildene var tatt og drinkene var drukket opp, måtte vi stikke på butikken og handle øl, vin og grillmat og kjappe oss hjem til et vennepar av oss som hadde arrangert bli-kjent kveld for alle som er invitert til utdrikningslag og bryllup i September. En nødvendighet, for å unngå klein stemning under utdrikningslag/bryllupsfest mellom alle de som ikke kjenner hverandre fra før - som er, kanskje, 70% av alle som er invitert?

Selv enkelte som jeg visstnok hadde møtt før, introduserte jeg meg for på ny, da jeg ikke hadde en anelse om at jeg noensinne hadde møtt dem. Som verdens største  drittsekk kom jeg der og presenterte meg med navn for å få tilbake "ja, jeg vet jo hvem du er, vi har jo snakket sammen flere ganger før". Før du spør, nei, jeg var ikke drita hverken denne gangen eller de andre mulige anledningene for når jeg kunne ha møtt disse menneskene. Jeg er bare jævlig dårlig til å huske folk jeg møter. Spesielt folk som ikke gjør så mye ut av seg. 

Vi ble sittende på balkongen og prate til langt utover natta. Grillen var flittig i bruk allerede fra vi kom til vi dro, og det virket som det aldri var noen ende på hverken mat eller drikke. Tallerker og glass ble det derimot færre og færre av, da mye ble knust av klønete folk som hadde fått i seg et par glass for mye med druejuice. Greit å notere seg at det kanskje er en fordel å stikke innom IKEA en tur, for å handle kopper og fat, i stedet for å ta med øl og vin til neste grillfest!

Søndag ble heller ikke noen sofa-dag. Julien og jeg dro på kino for å se "Wonder Woman" allerede klokka tolv, fordi han måtte dra på en prisutdeling med Amerikansk Fotball-laget sitt allerede i fire-tiden. Før du spør; nei, det var ikke noe fancy opplegg. Dem hadde reservert en bar, og troféer ble utdelt til dem som fortjente det. Julien stakk ikke av med noen pris, dessverre. Men øl fikk han. Massevis av øl, faktisk.

Samtidig som min bedre halvdel var på arrangementet sitt, dro jeg og ei venninne til en rooftop-bar for å kose oss med drinker på toppen av et 5-stjernes hotell. Utebassenget til hotellet var åpent for publikum, og vi hadde faktisk planer om å bruke det.....men for å benytte det må du ut med hele 1500(!) kroner, og det er jo rett og slett bare for latterlig til at det i det hele tatt burde være mulig. Bader man i champagne da, eller? 

Eller er prisen satt såpass latterlig høyt bare for å holde vanlige folk på avstand? Sært. Da betaler jeg heller 1500 kroner ekstra og drar på helgtur til Spania Jeg er ikke interessert i å føle at å bade er et privelegium forbeholdt de velstående. Kyss meg i ræva. 

Rooftop-baren var uansett en hyggelig opplevelse med DJ og hele pakka. Til tross for at det var dritvarmt og utsikten over det enorme, halvtomme bassenget som jeg ikke kunne bruke, fikk meg til å føle meg nedstemt og enda varmere enn jeg allerede var. Jeg får satse på at jeg blir rik en gang i fremtiden, slik at jeg kan kjøpe meg et hus med basseng i hagen.

Er jo tross alt lov å drømme!

 

 

2 kommentarer

Christine

19.06.2017 kl.15:22

Så fin du ble på håret!!

Og hvem klager på gratis drinker? Hehe

Så wonder woman i helga selv, den var råbra :)

Kristine

19.06.2017 kl.17:10

Christine: Jaa elsker den filmen! Gleder meg til å se mer til "Wonder Woman" i fremtiden :) Og takk, forresten :D

Skriv en ny kommentar

Kristine

Kristine

30, Stavanger

Lever for å skrive, reise og spise digg mat! Bor i Frankrike sammen med fransk samboer, skriver roman, driver reiseblogg (på engelsk) og får sponsa diverse ting på både reisebloggen min og på Instagram.

Kategorier

Arkiv

hits